Vaillant plinski bojleri: zidni, kondenzacijski, stojeći

Kombinirani uređaj za centralno grijanje i pripremu potrošne tople vode Nova generacija zidnih kombiniranih uređaja predstavlja iskorak u tehničkom i vizualnom smislu.

Unutar potpuno redizajniranog kućišta Vaillant je pripremio čitav niz tehnoloških unapređenja koja će pridonijeti još boljem radu uređaja. Zahvaljujući mikroprocesorskoj tehnologiji koja je u stalnoj vezi s osjetnicima u uređaju, rad će u potpunosti biti automatiziran i rukovođen zadanim parametrima. U slučaju bilo kakve smetnje uređaj će samostalno prepoznati novonastalo stanje te će blokirati sve funkcije. Mali LC displej i digitalno inormacijsko-analitički sustav ("DIA") korisniku pruža aktualnu informaciju o statusu uređaja te u slučaju bilo kave smetnje izbacuje šifru greške. Serija uređaj "pro" predstavlja standardnu izvedbu klasičnog kombiniranog uređaja za stambene prostore do cca. 150m2 te prosječne zahtjeve prema potrošnoj toploj vodi. U ponudi su uređaji s priključkom na dimnjak te uređaji s fasadnim priključkom.

VAILLANT atmoTEC/turboTEC pro VUW

Kombinirani uređaj za centralno grijanje i pripremu potrošne tople vode

Nova generacija zidnih kombiniranih uređaja predstavlja iskorak u tehničkom i vizualnom smislu. Unutar potpuno redizajniranog kućišta Vaillant je pripremio čitav niz tehnoloških unapređenja koja će pridonijeti još boljem radu uređaja. Zahvaljujući mikroprocesorskoj tehnologiji koja je u stalnoj vezi s osjetnicima u uređaju, rad će u potpunosti biti automatiziran i rukovođen zadanim parametrima. U slučaju bilo kakve smetnje uređaj će samostalno prepoznati novonastalo stanje te će blokirati sve funkcije. Mali LC displej i digitalno inormacijsko-analitički sustav ("DIA") korisniku pruža aktualnu informaciju o statusu uređaja te u slučaju bilo kave smetnje izbacuje šifru greške. Serija uređaj "pro" predstavlja standardnu izvedbu klasičnog kombiniranog uređaja za stambene prostore do cca. 150m2 te prosječne zahtjeve prema potrošnoj toploj vodi. U ponudi su uređaji s priključkom na dimnjak te uređaji s fasadnim priključkom.

smanjene dimenzije i težina u odnosu na uređaje serije plus
mali LC displej s "DIA" sustavom
rad s minimalnim protokom od 1,5 l/min
uređaj je vrednovan sa "**" što se tiče udobnosti tople vode
integrirani osjetnici dimnih plinova kod dimnjačnih uređaja
mikroprocesorska tehnologija s eBUS komunikacijom
plamenik sa automatskom modulacijom (40-100%)
zaštita od smrzavanja; zaštita od blokade crpke
tihi rad koji doprinosi Vašoj udobnosti
integriani digitalni osjetnik tlaka za stalni nadzor pritiska vode u sustavu grijanja
integrirana dvostupanjska manualna crpkaVAILLANT atmoTEC/turboTEC plus VUW

Kombinirani uređaj za centralno grijanje te pripremu potrošne tople vode

Serija plus kombiniranog uređaja atmoTEC-/turboTEC predstavlja nadogradnju serije "pro" za složenije zahtjeve. Zahvaljujući povećanom sekundarnom izmjenjivaču u odnosu na uređaje serije "pro", "plus" uređaje odlikuje maksimalni komfor potrošne tople vode te su uređaji vrednovani sa "***" prema europskoj normi EN 13203. Upravljačka ploča kod "plus" uređaja u potpunosti je ergonomski prilagođena korisniku koji upravlja uređajem putem gumiranih potenciometara te putem velikog osvijetljenog displeja na kojemu se prikazuju osnovne informacije o statusu uređaja. Korisniku je na raspolaganju i funkcija toplog starta koja omogućava trenutnu raspoloživost potrošne tople vode. U ponudi su uređaji s priključkom na dimnjak ili u fasadnoj izvedbi za stambene prostore do cca. 250 m2.

sve karakteristike kao i "pro" uređaj te dodatno:

 • veliki osvijetljeni LC displej s "DIA" sustavom
 • ergonomski poboljšana upravljačka ploča s gumiranim potenciometrima
 • uređaj je vrednovan s "***" - maksimalna udobnost tople vode
 • povećani sekundarni izmjenjivač u odnosu na uređaje serije "pro"
 • funkcija "toplog starta" za trenutno raspoloživu potrošnu toplu vodu
 • funkcija "AtmoGuard" kod dimnjačnih uređaja za još veću sigurnost korisnika
 • fleksibilna noseća konzola za korekciju grešaka kod instalacije
 • integrirana dvostupanjska automatska cirkulacijska crpka


VAILLANT aquaBLOCK VUI

Uređaj minimalnih dimenzija koji istodobno pruža maksimalnu udobnost grijanja i pripreme tople potrošne vode.

Širok samo 44 cm i klasične visine 80 cm, ovaj revolucionarni uređaj omogućuje zamjenu Vašeg kombiniranog zidnog uređaja za ovaj uređaj s integriranim spremnikom. Vaše potrebe za potrošnom toplom vodom su povećane, a Vaš stari uređaj više nije u skladu s Vašim zahtjevima. Želite ga zamijeniti, ali ne želite mijenjati mjesto postavljanja.... aquaBLOCK je rješenje za Vas! Svojim integriranim spremnikom smanjenih dimenzija uređaj omogućuje akumulaciju tople vode što smanjuje gubitke i potrošnju energije. Spremnik se dopunjava toplom vodom kod svakog paljenja, čime uvijek imate na raspolaganju pričuvu potrošne tople vode, uz mogućnost trenutnog ponovnog zagrijavanja nove vode. aquaBLOCK Vam omogućava istodobno tuširanje, odnosno korištenje tople vode na dva različita mjesta u stanu. Ovim uređajem dobivate 20 l/min tople vode temperature 38 C, što znači tople vode koliko želite.

 • kombinirani uređaj s integriranim laminarnim spremnikom od 20l
 • konstantna toplina potrošne tople vode
 • velika udobnost tople vode pri višestrukom tuširanju
 • kompaktne dimenzije
 • jednostavno održavanje
 • jednostavno rukovanje zahvaljujući "DIA" sustavu na upravljačkoj ploči

VAILLANT ecoTec pro

Kondenzacijski kombinirani uređaj za grijanje i pripremu potrošne tople vode

Primjenom kondenzacijske tehnologije moguće je ostvariti i do 17% uštede troškova grijanja u odnosu na konvencionalnu tehnologiju koristeći dodatno toplinu vodene pare iz dimnih plinova. Kod konvencionalnih uređaja vodena para se neiskorišteno gubi odvođenjem kroz dimovodnu cijev. Osim vrlo visokog stupnja iskoristivosti (110%) ovdje govorimo i o bitno smanjenoj emisiji štetnih tvari. Novu generaciju Vaillantovog zidnog kondenzacijskog uređaja ecoTEC pro odlikuju bitno smanjenje dimenzije u odnosu na dosadašnju generaciju uređaja. Unutar potpuno redizajniranog kućišta, Vaillant je osigurao čitav niz tehničkih poboljšanja od koji je svakako najbitniji poboljšani primarni izmjenjivač topline koji će osigurati još bolji kondenzacijski efekt te prijenos topline. Široko modulacijsko područje od 20% pa do 100% osigurat će savršenu prilagodbu uređaja aktualnoj potrebi za toplinom. ecoTEC pro uređaj predstavlja standardnu izvedbu kondenzacijskog zidnog uređaja.

 • visoki stupanj iskoristivosti: 110 %
 • komfor tople vode "**" prema europskoj normi EN 13203
 • smanjene dimenzije u odnosu na dosadašnju generaciju uređaja
 • mali LC displej s "DIA" sustavom
 • funkcija toplog starta (trenutna raspoloživost toplom vodom)
 • korištenje kondenzacijskog efekta i kod pripreme tople vode
 • integrirani elektronski senzor pritiska vode u sustavu grijanja
 • nova generacija elektronske ploče s eBUS komunikacijom
 • opsežan hidraulički i dimovodni pribor

VAILLANT ecoTec plus

Kondenzacijski kombinirani uređaj za grijanje i pripremu potrošne tople vode

Primjenom kondenzacijske tehnologije moguće je ostvariti i do 17% uštede troškova grijanja u odnosu na konvencionalnu tehnologiju koristeći dodatno toplinu vodene pare iz dimnih plinova. Kod konvencionalnih uređaja vodena para se neiskorišteno gubi odvođenjem kroz dimovodnu cijev. Osim vrlo visokog stupnja iskoristivosti (110%) ovdje govorimo i o bitno smanjenoj emisiji štetnih tvari. Novu generaciju Vaillantovog zidnog kondenzacijskog uređaja ecoTEC plus odlikuju bitno smanjenje dimenzije u odnosu na dosadašnju generaciju uređaja. Unutar potpuno redizajniranog kućišta, Vaillant je osigurao čitav niz tehničkih poboljšanja od koji je svakako najbitniji poboljšani primarni izmjenjivač topline koji će osigurati još bolji kondenzacijski efekt te prijenos topline. Široko modulacijsko područje od 20% pa do 100% osigurat će savršenu prilagodbu uređaja aktualnoj potrebi za toplinom. ecoTEC plus uređaj predstavlja odgovor na složenije zahtjeve.

sve karakteristike kao ecoTEC pro uređaj te dodatno:

 • uređaj je vrednovan sa "***" što se tiče komfora tople vode (prema europskoj normi EN 13203)
 • povećani sekundarni izmjenjivač u odnosu na "pro" uređaj
 • veliki osvijetljeni LC dispej s "DIA" sustavom
 • ergonomska upravljačka ploča s gumiranim potenciometrima
 • integrirana dvostupanjska automatska crpka za sustav grijanja

VAILLANT atmo-/turboVIT VKC

Maksimalna udobnost uz minimalno korištenje prostora.

Kombinirani kotao atmo-/turboVIT VKC s učinom od 32 kW i s integriranim spremnikom tople vode od 120 litara pruža maksimalnu udobnost korištenja tople vode na više izljevnih mjesta istovremno te grijanje stambenog prostora. Sve potrebne komponente sustava integrirane su već unutar samog uređaja i spremne za rad: spremnik tople vode, dvije ekspanzijske posude, sigurnosni ventil, dvije crpke... U ponudi je uređaj s odvodom dimnih plinova u dimnjak (atmoVIT) te uređaj s koncentričnim odvodom dimnih plinova (turboVIT).

 • jednostupanjski plamenik
 • članci od lijevanog željeza
 • stupanj iskoristivosti: 93%
 • emisija štetnih tvari NOx < 150 mg/kWh
 • uređaj za grijanje i akumulacijski spremnik u jednoj jedinici
 • sustav Pro E
 • "DIA" sustav


VAILLANT EcoCOMPACT

Kondenzacijski uređaj za grijanje i laminarni akumulacijski spremnik u jednoj jedinici.

Glavno obilježje sustava ecoCOMPACT je to što na malo mjesta koncentrira mnogo snage. ecoCOMAPCT stane i u najmanju nišu, a unatoč tome daje mnogo udobnosti za obiteljske kuće. Kao krovnoj toplinskoj centrali dovoljan mu je jednostavan zrakodimovod čime se izbjegavaju troškovi skupog dimnjaka. U sustavu ecoCOMPACT su objedinjeni uređaj za grijanje i laminarni akumulacijski spremnik, kompletno prethodno montirani i spremni za uporabu. Zahvaljujući tehnologiji slojevitog (laminarnog) spremnika, uređaj ecoCOMPACT osigurava optimalno zagrijavanje potrebne količine vode. U usporedbi s konvencionalnim koji posjeduje uronjeni izmjenjivač topline, kod laminarnog spremnika se topla voda zagrijava preko vanjskog izmjenjivača topline te potom dovodi u gornji dio spremnika.


 • fleksibilnost kod postavljanja
 • uređaj za grijanje i laminarni spremnik u jednoj jedinici
 • mali troškovi instalacije
 • visoki stupanj iskoristivosti: 110 %
 • regulacijska tehnika za sve namjene
 • dimovodni pribor za svaki ugradbeni položaj
 • moderan dizajn
 • "DIA" sustav
 • Aqua-kondens sustav