Velika akcija Centrometal EKO-CK i CKB kotlova

Pred novu sezonu grijanja donosimo Vam veliku akciju Centrometal kotlova na kruta goriva serije EKO-CK i EKO-CKB i setova na pelete.

Uz gotovinski popust od 18% i besplatnu dostavu na području cijele Hrvatske poklanjamo Vam popust od 50 do 100 % na pripadajuću cirkulacijsku pumpu Wilo 25/1-6.

Zamjenite Vaš dotrajao kotao ili etažnu peć i ostvarite niz pogodnosti na Vaš novi Centrometalovu peć.

AKCIJA ZAVRŠENA !!

Peći i kotlovi za centralno grijanje na drva (kruta goriva)

Ako računica pokazuje da je loženje krutim gorivom (drvima) najekonomičnije, ne treba se ustručavati i smatrati taj način primitivnim.

Danas postoje konstrukcije kotlova na kruta goriva visokog koeficjenta iskoristivosti i stupnja automatizacije loženja. U slučaju kombiniranih, prikladnih na loženje krutim i tekućim , pa čak i plinom ili peletima, neminovno je da svaki način loženja ima svoj stupanj iskoristivosti. Za svako pojedino gorivo u ložištu se razlikuju strujanja i procesi i ono mora biti tome prilagođeno ako se želi dobro iskoristiti.

Stupanj iskoristivosti kod kotlova na kruta goriva kreće se od 74 do 92 posto, ovisno o kapacitetu kotla. Također razlikujemo kotlove i peći prema konstrukciji, bilo da su čelični kotlovi ili lijevanoželjezni (gusnati) kotlovi. Oba tipa konstrukcija imaju svoje mane i prednosti; kao što su brzina zagrijavanja, odnosno hlađenja, zadržavanje topline, veličina ložišta, pristupačnost ložišta, strujanje zraka, dimovod itd. Danas se proizvode moderni kotlovi na kruta goriva koja se mogu ložiti svim vrstama krutih goriva i drvnim ostacima, odlikuju se najsuvremenijom konstrukcijom i visokim iskorištenjem.

Najsigurniji vodič za odabir kotla je znanje, odnosno poznavanje različitih konstrukcija i njihovih osobina.