Peći na pelete za centralno grijanje

Velik interes i potražnja peći na pelete koja iz dana u dan sve više raste pokazuje nam da se navika sa sjevera naših susjeda polako prenosi kod nas.

Dok cijene ostalih energenata uglavnom rastu i relativno su "hirovite" cijena peleta koja se proizvodi kod nas, uglavnom namjenjena izvozu, je stabilna. Sve što je potrebno za prelazak na ovakvu vrstu grijanja je da postojeći kotao na naftu, plin, drva ili struju (potreban dimnjak) zamjenite kompletom za pelete dimenzija cca 1200x1200 i spojite na postojeći sustav.

Grijanjem na pelete ostvarujete od 50 do 60% uštede u odonosu na lož ulje uz malo više uloženog truda. U odnosu na kotlove na drva, peleti zahtjevaju daleko manje brige i angažmana, tek jedno jednostavno punjenje tokom tjedna.

Peć na pelete dostupni na domaćem tržištu:

  • Radiator GE P kotao na pelete u verzijama snage do 35 i 60 kW. Kotao je moguće ložiti drvima, peletima i drugom biomasom (sječka, koštice,..).


  • Centrometalov Cm pelet setovi dostupni su u širokom spektru snaga od 20 kW pa do 500 kW i više spajanjem kotlova u kaskade. Kotlovi su namjenjeni loženju peleta.


  • Eva Calor etažne i samostojeće peći na pelete u rasponu snaga od 15 do 24 kW za centralno grijanje. Peći su potpuno automatske opremljene svim potrebnim elementima sustava za jednostavno i brzo spajanje, te puštanje u pogon grijanja jedne etaže prostora.