Rubeši: Mitsubishi Ecodan za hlađenje privatne kuće

Pušten je u pogon prvi sustav serije Mitsubishi Ecodan sa novim upravljačem PAC-IF041 koji uz čitav niz poboljšanja omogućuje kontrolu temperature iz same prostorije koja se klimatizira.

Mitsubishi Electric PAR33 upravljač dizalice topline
Mitsubishi Electric PAR33 upravljač dizalice toplin

Dizalica topline je ugrađena na privatnoj kući od cca 160 m2 u okolici Rijeke (Rubeši) nove serije Ecodan oznaka PUHZ-SW120YHA dostupna od ove godine izrađena isključivo za sustave zrak voda sa poboljšanjem performansi i mogućnošću postizanja polazne temperature do 60 stupnjeva. Ono što nas i dalje oduševljava kada je riječ o Mitsubishi Electric uređajima je izuzetna tišina i naravno besprijekorni rad.

Toplovodno podno grijanje
Toplovodno podno grijanje

Grijanje kuće vrši se putem podnog grijanja toplovodnim cijevima Alpert 17x2, a boost zagrijavanje i hlađenje izvedeno je pomoću ugradbenih ventilokonvektora proizvođača Aermec namjenjenih skrivenoj ugradnju u zidu. Dizalicu topline osim za klimatizaciju iskoristili smo za osiguravanje potrošne tople vode za što smo odabrali inox spremnik tank in tank belgijskog proizvođača ACV od 130 L. Ovaj spremnik sa snagom koju može pružiti Ecodan od 16 kW može omogućiti produkciju tople vode od 280 L u 1 h.