Lipovica Ekonomik aluminijski radijator

Radijatori Ekonomik izrađeni su tehnologijom tlačnog lijeva od aluminijske slitine čija korozijska stabilnost garantira gotovo neograničen vijek trajanja.

Svojim oblikom i bojom skladno se uklapaju u svaki interijer bez obzira da li je opremljen klasičnim ili suvremenim namještajem. Ljepota oblika i toplina radjatora Ekonomik stvaraju ugodan osjećaj sigurnosti toliko potreban u životu čovjeka.

Spajanje baterija :

Jedna je od značajnih prednosti radijatora Ekonomik jednostavna i brza montaža. Ako ne možete nabaviti bateriju željene veličine možete vrlo jednostavno dodati potreban broj članaka.

Za spajanje Vam je potrebno:

  • spojnica
  • brtva
  • ključ

Postupak je ovaj:

  • na spojnicu naviti do polovice brtvu Ø 5/4;
  • na članak uvrnuti u obje glavčine spojnicu do polovine navoja;
  • priljubiti glavčine drugog članka uz spojnicu;
  • kroz glavčine članka uvući ključ i naizmjeničnim uvrtanjem spojnica u gornjoj i donjoj glavčini spojiti članke u bateriju željene veličine.

Prilikom spajanja voditi računa o lijevom i desnom

Kvaliteta :

Na temelju eksperimentalnih ispitivanja i laboratorijskih analiza obavljenih na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilista u Zagrebu ustanovljeno je da radijatori Ekonomik izrađeni iz aluminijske slitine AlSi12Cu2 tijekom eksploatacije zadržavaju stalnu kvalitetu unutarnje površine, te da se brzina korozije nalazi ispod tolerantnih granica 0,1 mm/godinu (VOI-203S).
Ustanovljena brzina korozije je manja od 0,03 mm/godinu. Pored ispitivanja provedenih na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilista u Zagrebu kvaliteta se prati i tijekom proizvodnog procesa. Kontrola počinje kemijskom analizom taline i završava ispitivanjem nepropusnosti pojedinog članka i radijatorske baterije.

Priključenje na toplinski sustav :

Radijatori Ekonomik mogu se izravno uključiti u toplovodne sustave centralnog grijanja do 7 bara. Ogrijevni je medij u Ekonomik radijatorima umekšana ili demineralizirana voda. S obzirom na korozijsku stabilnost Ekonomik radijatora primjena medija ovisi samo o vrelovodnim kotlovima i izmjenjivačima topline. U manjim (individualnim) sistemima grijanja može za ogrjevni medij poslužiti i sirova voda. U većim direktnim ili indirektnim sistemima, kvaliteta vrele vode u mreži treba odgovarati kvaliteti vode propisanoj prema važećim normama vrijednosti demineralizirane ili umekšane vode koje treba održavati u granicama 7-9,5 a dopušten je normalan sadržaj hidrazina i sredstava za alkaliziranje prema zahtjevima za kvalitetom napojne vode vrelovodnih kotlova ili recirkulacijske tople vode.

Ambalaža :

Radijatori Ekonomik pakirani su u terrnoskupljajuću plastičnu foliju koja štiti radijator. Dok se radijator montira foliju ne treba skidati, samo se na priključnim mjestima i mjestima predviđenim za ovjes prorežu otvori. Foliju zadržati na radijatoru sve do završetka građevnih radova u objektu kako bi se radijator sačuvao od prašine i eventualnih ostećenja.

Jamstvo:

Za sve modele radijatora Ekonomik jamstvo je dvanaest godina uz uvjet da je montaža stručno izvedena i da je upotreba sistema grijanja ispravna. Napominjemo: kada sistem nije stalno u radu (vikendice) a vanjske temeperature padnu ispod -5 stupnjeva Celzija, voda u radijatoru može se smrznuti a radijator popucati. Da bi se to spriječilo, potrebno je vodi u sistemu dodati antifriz u dovoljnjoj koncentraciji. Jamstvo se ne odnosi na ostećenja nastala smrzavanjem.