Vogel Noot Ulow E2 niskotemperaturni radijatori

Radijator Vogel Noot ULOW-E2 razvijen je posebno za rad na niskim temperaturama u kombinaciji s toplinskom pumpom i solarnom tehnikom te dopušta dolazne temperature do ispod 40° C. Raspolaže inteligentnom regulacijskom tehnikom koja “razmišlja” i prilagođava se različitim radnim uvjetima i željama korisnika.


Uz radijator ULOW-E2 već danas koristite radijatorsku tehnologiju sutrašnjice.

Prednosti E2 tehnologije nisu prepoznatljive samo po jasnim vrijednostima snage, već i jedinstveni dizajn signalizira: Ovdje se radi o visokotehnološkom sustavu za emisiju topline koji najavljuje novo doba te čini buduću generaciju emisije topline.


Inovativna dodirna ploča za regulaciju

Radijator ULOW-E2 je opremljen preglednom DODIRNOM PLOČOM ZA REGULACIJU pomoću koje se podešavaju individualne funkcije radijatora


Optimizacija konvekcije uz pomoć ventilatora

Zbog velikog udjela radijacijske topline i optimizacije konvekcije uz pomoć ventilatora u skladu s potrebom ULOW-E2 može zajamčiti brzu emisiju topline i kratko vrijeme reakcije. Zimi se noćne faze isključivanja ili gubici zbog prozračivanja prostorije mogu kompenzirati bez problema i u kratkom vremenu.


Dokazana tehnologija s priključkom u sredini

U današnjem fleksibilnom građevinarstvu više se ne može ni zamisliti rad bez prethodnog polaganja cijevi. Ovdje tehnologija priključka u sredini može znatno doprinijeti smanjenom obujmu posla na montaži i smanjenoj sklonosti pogreškama odn. omogućava maksimalnu slobodu planiranja i instalacije.

Servisni pristup radijatora ULOW-E2 poseban je zbog servisnog pristupa za koji uglavnom nije potreban alat.

Sve funkcijske jedinice i elektroničke komponente lako su dostupne i montiraju se jednostavno pomoću utičnih odn. steznih spojeva. Time se štede troškovi i vrijeme održavanja i čišćenja. Ventilatori se mogu lagano bočno izvaditi i staviti, a niskotemperaturni radijator E2 zatim se može očistiti kao klasični pločasti radijator.

Ako se mijenjaju mogućnosti koje trenutno postoje na tržištu dolazi do jasnog sniženja temperature pogonskih sredstava i velikog potencijala uštede.


Uz ULOW-E2 cijeli sustav grijanja može raditi znatno energetski učinkovitije.

Zbog visokog udjela radijacijske topline i optimizacije konvekcije uz pomoć ventilatora prema potrebi, ULOW-E2 može jamčiti brzu emisiju topline i kratko vrijeme reakcije.

Zimi se noćne faze isključivanja ili gubici zbog prozračivanja prostorije mogu kompenzirati bez problema i u kratkom vremenu.


ULOW-E2 se može koristiti u novogradnji, ali i u termički saniranim zgradama.

Posebno u kombinaciji s obnovljivim izvorima energije (toplinska pumpa, solarno grijanje, kondenzacijski kotao itd.) on je važan element suvremenih niskotemperaturnih sustava grijanja. Budući da ULOW-E2 može raditi s istim dolaznim temperaturama (do ispod 40 °C) kao i podno grijanje, bez ikakvih je problema moguća zajednička uporaba sa samo jednim izvorom grijanja.

Posebnost radijatora ULOW-E2 su ventilatori za podršku prirodne konvekcije u kombinaciji s inteligentnom regulacijom koja posve automatski odn. ovisno o radnim uvjetima i željama korisnika prelazi iz statičkog u dinamički način rada i obrnuto.

Ventilatori se uključuju samo po potrebi jer uređaj i u statičkom načinu rada ima veliku osnovnu snagu.

Za razliku od čistih konvektora ULOW-E2 ima puno veći udio radijacijske topline zbog ploča punjenih vodom na prednjoj i stražnjoj strani.

ULOW-E2 je spreman za spajanje i instalira se jednostavno, učinkovito, fleksibilno i ekonomično kao običan radijator.

To je posebno važno kod sanacije.