Lipovica radijatori - Ekonomik, Solar, Orion

Lipovica Popovača već dugi niz godina proizvodi visokokvalitetne aluminijske odljevke tehnologijom visokotlačnog i kokilnog (gravitacijskog) lijeva.


Proizvodnja je na svima operacijama kontrolirana autokontrolom radnika i posebnom kontrolom službe tehničke kontrole po zahtjevu kupca i u skladu sustava kvalitete ISO 9001:2000. Lipovica radijatori postoje u više serija, svi se sjećamo ili imamo kući ugrađen sivi lipovica radijator Ekonomik, danas Lipovica proizvodi estetski puno ljepše radijatore ali i dalje s istom visokom razinom kvalitete.

Lipovica Ekonomik

Lipovica Solar

Lipovica Orion


Nakon lijevanja radijatori se obrađuju i ispituju na automatskim obradnim centrima, koji sučeono zavaruju, bruse, glodaju , narezuju navoj i spajaju članke u baterije duljine po zahtjevu kupca. Ispitivanje radijatora je u skladu norme EN 442 1/2 na tlak ispitivanja standardno 0,9 MPa (9 bara), uz mogućnost ispitivanja po posebnim zahtjevima kupca do 3 MPa (30 bara). Prije bojanja radijatori se dodatno ispituju na nepropusnost i vizualno se kontrolira kvaliteta površine i obrade.

Prije bojanja visokotlačni i kokilni odljevci se odmašćuju u deminerliziranoj toploj vodi deterđentima, preko zatvorenog pranja i ispiranja odljevaka bez ispuštanja otpadnih voda. Na kraju ispiranja odljevaka je pasivizacija radi boljeg prianjanja boje na aluminijske odljevke. Temeljno bojanje je potapanjem odljevaka u kupku boje pri čemu se uz pomoć anaforeze nanese sloj temeljne bijele boje. Poslije djelomične polimerizacije boje nanosi se elektrostatskim postupkom prah koji potpuno polimerizira u peći. Prije pakiranja kontrolira se kvaliteta površine i nepropusnost odljevka u skladu sustava kvalitete ISO 9001:2000. Obojani odljevci se označuju bar kodom, pakiraju u termo foliju na palete ili kutije o koje se omataju strech folijom.

Radijatori Lipovica su, zahvaljujući upotrebi materijala vrhunske kakvoće u proizvodnom procesu, proizvod iznimne otpornosti i neograničenog vijeka trajanja. Proizvode se tehnologijom tlačnog lijeva od specijalne aluminijske legure koja ima izvrsna mehanička i korozijska svojstva.
Odlična korozijska svojstva radijatora su dodatno poboljšana dvostrukim bojanjem svakog radijatora. Prvo se radijator oboji postupkom anaforetičkog nanošenja temeljnog laka, a u završnoj fazi se radijator zaštiti elektrostatskim nanošenjem praškaste epoksipoliesterske boje.
Kontinuiranim praćenjem kvalitete ulaznih repromaterijala, praćenjem kvalitete rada u svim fazama proizvodnje i završnim ispitivanjem finalnog proizvoda dobije se radijator ujednačeno visoke kvalitete i pouzdanosti. To potvrđuju certifikati dobiveni od akreditiranih međunarodnih institucija.