Viadrus U22 i U26 - Jamstvo 10 godina

Kombinirani kotlovi na drva češkog proizvođača Viadrus serije U22 i U26 sada su dostupni po povoljnijim cijenama usprkos povećanju PDV-a na 25%.

Članci od kojih je sastavljeno tijelo kotla načinjeni su od najkvalitetnijeg sivog lijevanog željeza koje ima bolje toplinske karakteristike i mehaničku otpornost od svih drugih materijala koji se koriste u kotlogradnji. Ljuskasti kristalizirani grafit čini zaštitni sloj na površini, a ujedno omogućava odličnu akumulaciju topline. Oblik ložišta i dimovodnih kanala savršeno je prilagođen iskorištenju energije nastale procesom izgaranja. U osnovnoj izvedbi ovaj kotao namijenjen je za loženje krutim gorivom (drva, ugljen, briket i sl.), međutim, vrlo lako, ako ga opremimo setom za plamenik, možemo ugraditi pretlačni plamenik na tekuća ili plinska goriva.

Vrlo važno je i dalje napominjati da je izuzrazito bitno instalaciju kotlova na drva izvesti sa svim potrebnim sigurnosnim mjerama i omogućiti tjelu kotla što kvalitetniji režim rada. Kako bismo Vam pružili dodatnu pogodnost uz naše ovlašteno puštanje u rad, kontrolu izvedene instalacije i eventualno adaptiranje za siguran rad, konkurentne cijene gizanog kotla od sada i mogućnost deset godišnjeg jamstva na tijelo Viadrusa.

VO3 zaštita

Dakle uvjet jamstva 10 godina po novim propisima je uz ovlašteno puštanje u rad novi uređaj VO3 koji frekventnom modulacijom cirkulacijske crpke štiti povratni vod kotla i spriječava stvaranje prekomjerne kondenzacije. Uređaj je vođen temperaturom povratnog voda putem sonde koja se smješta u dužu sondu na stražnjem dijelu kotla.

Kotao na drva došao je kao papir

Kao i prethodnih godina i ove smo godine isporučili čitav niz kotlova koji su zamjenili postojeće koji nisu uspijeli dočekati duboku starost. Ako Vam je postojeći kotao procurio nakon 7 do 10 godina ili nedaj bože prije nije dovoljno samo stari zamjeniti novim. Problem instalacije koja je dovela do prekomjerne kondenzacije potrebno je sanirati ugradnjom zaštite povratnog voda VO3 uređajem ili bilo kojom drugom zaštitom koja će spriječavati da povratna kotlovska voda ispod 40 stupnjeva dolazi na užareno ložište.

Zašto je stijenka kotladošla na 1 mm. Prekomjerna kondenzacija bilo čeličnog ili gizanog kotla za rezultat ima oslobađanje sumpora koji kemijski napada tjelokotla i doslovno ga jede. Nakon pet godina takvog režima rada stjenka peći dolazi na 1-2 mm i konačno počne propuštati. Rastavljanje i varenje kotla je uzaludno jer je cjelokupno tijelo stanjeno.

Kotlovi sa ugrađenom zaštitom povratnog voda, sa odgovarajućim podtlakom dimnjaka i zaštitom od pregrijavanja u mogućnosti su grijati Vašu kuću tridesetak godina bez većeg problema.

Puštanje u pogon i servisni pregled kotla

Ukoliko ste primjetili da Vam se kotao prlja više nego potrebno i smatrate ili znate da nemate sve potrebne elemente sustava nije kasno da to učinite prije druge zime. Pozovite naš ovlašteni servis za pregled sustava, servisni pregled ili puštanje novog kotla u rad i ovjeru jamstva.