Vrste cijevi za podno grijanje

Cijevi za podno grijanje su izrađene od najkvalitetnijeg umreženog polietilena visoke gustoće koji specijalnom tehnikom u proizvodnji, slojevitom ubrizgavanju etilen alkohola osigurava potpunu zrako nepropusnost.

PE-X cijevi za razvod toplovodnog podnog grijanja

Ove cijevi se isključivo upotrebljavaju za sisteme podnog grijanja.

Odlikuju ih velika savitljivost 5 x vlastitog promjera, opterećenje na radni pritisak do 10 bara na 60°C ili 6 bara na 90°C.Proizvode se u promjerima od 10 do 22 mm za različite primjene, a najčešće se instaliraju promjeri 16 ili 17 mm. Spajaju se kompresionim spojnicama bez gumenih brtvi već s višestrukim konusnim zubima koji se prilikom stiskanja spojnice utore u sloj cijevi.

Aluplast ili višeslojne cijevi za razvod toplovodnog podnog grijanja

Razlikujemo više tipova aluplast cijevi koje se razlikuju po načinu spajanje polietilena i aluminija u cijelinu cijevi. Aluplast cijevi su napravljene po specijalnom tehnološkom postupku spajanja višeslojnog polietilena koji je ojačan s aluminijskom jezgrom od 0,2 do 0,4mm radi nepropuštanja zraka kroz stijenku cijevi.

Cijevi od umreženog polietilena ne kriju u svojim stijenkama nikakvu vidljivu mrežicu. Riječ je o proizvodu visoke tehnologije u kojemu dugački molekularni lanci oblikuju cijev a posebna tehnika ozračivanja snopovima elektrona osigurava im trajnost, stabilnost i žilavost. Umrežene su samo molekule pa cijev lako podnosi i vrlo visoki tlak. Uz dokazani vijek trajanja od najmanje pedeset godina, ove cijevi nude i dodatne prednosti.

Elektrostatički i kemijski neutralne, dugoročno zadovoljavaju sve sigurnosne zahtjeve a umrežena molekularna struktura cini ih gotovo neosjetljivima na promjene tlaka. Aluminij u cijevima za podno grijanje daje cijevi stabilnost i mogućnost oblikovanja. Nakon oblikovanja cijev ostaje u željenom položaju. Ova cijev se osim za podna grijanja najviše koristi za zidna i radijatorska grijanja te za vodovodne instalacije.